Yleisimpiä e-kortti-kysymyksiä ja ratkaisuja pulmiin


1. E-korttia ei pääse lukemaan

Virheilmoitus: Sivua ei löytynyt. Hakemaasi sivua ei löytynyt
E-kortin vastaanottaja saa sähköpostiviestin, jossa on kortin URL (osoite www-sivulle). Itse sähköpostiohjelmalla ei e-korttia voi katsoa, vaan korttisivu on katsottavissa internet-selaimella. Sähköpostiohjelmasta ja sen sekä tietokoneen asetuksista riippuu, pääseekö sähköpostiviestistä suoraan katsomaan korttia: klikkaamalla osoitetta sähköpostissa se avaa selainohjelman suoraan kortin sivulle.
Mikäli ohjelmasta ei pääse suoraan avaamaan selainta, osoitteen voi kopioida sähköpostista. Sen jälkeen osoitteen voi kopioida selaimen osoitekenttään. Kun painaa enteriä (rivinvaihto), selain menee halutulle sivulle.

Joissakin sähköpostiohjelmissa kortin pitkä URL jakautuu kahdelle riville. Esimerkiksi:
http://www.hs.fi/ekortti/kortti/1294678b4
d2

Kun tällaista osoitetta klikataan, tunnus jää puutteelliseksi ja aiheuttaa virhe-ilmoituksen. Sama ongelma syntyy mikäli URL kopioidaan sähköpostista vaillinaisena.
Ongelma korjataan kopioimalla tai kirjoittamalla osoitteen molemmat osat selaimen osoitekenttään.

Virheilmoitus: HTTP-virhe 404 ja 403
E-kortti-palvelimeen ei jostain syystä saada yhteyttä. Yritä hetken päästä uudelleen.

2. Kortin kuva ei näy joko e-kortti-palvelun sivulla tai saadussa kortissa

Osa korteistamme on flash-animaatioita, jotka vaativat erillisen flash-laajennusosan selaimeen. Mikäli sitä ei ole, selain tunnistaa laajennusosan puuttumisen ja näyttää animaation paikalla tavallisen kuvan. Kuvaan liitetty linkki ohjaa sivulle, josta laajennusosan voi asentaa tietokoneelle.
Joissakin tilanteissa, esimerkiksi mikäli javascript on pois päältä selaimen asetuksissa, selain ei osaa tulkita koodia, jolla animaatio vaihdetaan staattiseen kuvaan. Tällöin selain ei esitä animaatiota eikä kuvaa.
Ongelman voi ratkaista asentamalla selaimeen flash-laajennusosan suoraan Macromedian sivuilta: http://get.adobe.com/flashplayer/.

3. Kortin ajastus ei toimi

Ajastusta ei ole muistettu ottaa käyttöön tai ajastus on yritetty tehdä kauemmaksi kuin vuoden kuluttua kortin lähettämishetkestä.

4. Kortti ei ole tullut perille

Vastaanottajan sähköpostiosoite ei ole enää käytössä tai osoitteeseen on pujahtanut kijoitussvihre. Viesti on myös voinut joutua vastaanottajan roskapostikansioon.

5. Voiko e-kortin mukana tulla viruksia?

Helsingin Sanomien e-korttien mukana ei voi saada viruksia.

Sähköisiä kortteja on monenlaisia: osa on tavallisia kuvia, osa eri tekniikoilla toteutettuja animaatioita ja osa on pelejä. Jotkin kortit tulevat sähköpostin mukana liitteinä ja ne avataan suoraan omalle koneelle, toiset käydään katsomassa selaimen välityksellä www-sivulta.

Helsingin Sanomien e-kortit ovat joko tavallisia jpg- tai gif-muodossa olevia kuvia (myös gif-animaatioita) tai flash-animaatioita. Kortit on tehty tai käsitelty Helsingin Sanomien toimituksessa. Korteista ilmoitetaan tavallisella sähköpostilla - ilman liitteitä - ja varsinainen korttien katselu tapahtuu selaimen välityksellä. Kortit eivät siirry lukijan omalle kovalevylle. Siksi virusriskiä ei ole.

6. Voinko lähettää omia kuviani kaikkien käytettäväksi?

Kyllä. Lähettäessäsi kuvan julkaistavaksi, myönnät Helsingin Sanomille vapaan ja rajoittamattoman käyttöoikeuden kuvaan. Kuvaa voidaan muunnella ja se voidaan luovuttaa edelleen rajoituksetta. Kuvan lähettäjänä vastaat siitä, että sinulla on oikeus myöntää edellä mainitut oikeudet Helsingin Sanomille.
Kuvat voit lähettää sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen e-kortti@sanoma.fi. Kuvan koko 626 x 417 pikseliä.

Helsingin Sanomat ei maksa kuvien käytöstä korvausta eikä sitoudu julkaisemaan lähetettyjä kuvia.

7. Paljonko Helsingin Sanomien e-kortti-palvelun käyttö maksaa?

Palvelu on ilmainen.

8. Jos lähetän e-kortin omalla kuvalla, ottaako Helsingin Sanomat sen omaan käyttöönsä?

Ei ota. Lähettäessäsi oman kuvasi, on kuva sinun ja kuvan vastaanottajan välinen asia.

Helsingin Sanomat ei vastaa lähetettyjen korttien sisällöstä – kuvista/grafiikoista tai teksteistä.
Kuvan tai grafiikan lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet sekä suostumukset lähettämäänsä materiaaliin. Kuvan/grafiikan lähettäjä on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa lähettämästään sisällöstä.

9. En löytänyt ohjeista tai UKK:sta apua. Mitä nyt?

Mikäli sinulla on ongelma johon ei löydy apua, haluat antaa palautetta tai kysyä jotain, lähetä sähköpostia osoitteeseen e-kortti@sanoma.fi.